30 грудня 2012

Сукня для феї Дінь-дінь

Цього року Софійка мала можливість сама обирати собі образ для свята Нового року в садочку і забажала бути феєю Дінь-дінь. Я була рада застосувати свої рукодільні таланти для користі мого золотка і зшила ось таку сукню. 
Ранок вийшов пречудовий. Було видно, що діти отримують задоволення від пісень і таночків, що вони вивчали останні півтора місяці. Ну а для батьків такі виступи - найкраще, найулюбленіше свято.
Під катом можна почитати про подробиці пошиття.
Вітаю вас з наближенням Нового року та Різдва. Повернуся в блого-життя ближче до весни:)


Від початку за ідею я взяла оцей майстер-клас. Звичайно, я не можу собі дозволити таку застібку яка запропонована авторкою, тому верхня частина сукні зроблена за викрійкою з Ottobre і застібається на ґудзики.
Сукня зшита на зріст 110 см. Листочки можна було б зробити на 2-3 см довшими. 
Нижня спідничка-пачка зроблена з орґанзи та білої сітки з домішками люрексу. Краї органзи я обпалила запальничкою (навіть не питайте звідки у нас вдома запальничка, але ж таки знадобилася). 
Довжина готової пачки 25 см. Кокетка - шириною 15 см  (складемо навпіл + 1 см на припуск, в готовому вигляді буде 6,5 см), довжиною 2 ОТ+ 2 см на припуск = 106+ 2= 108 см. Довжина ярусу 6 ОТ, десь 3 метри, ширина 20 см разом з припусками.
Зовнішній шар - один шар органзи, один шар сітки. Внутрішній шар складається з трьох шарів сітки. 
Як на мене вийшло не гірше ніж з американського шифону.
Всього на сукню пішло 1 м атласу (ширина 1 м 40см), краще брати 1,5 м, бо листочки довелося кроїти не за долевою, а як попало. 1м сітки (ширина 3 м), 1 м органзи (ширина 1 м 40 см)
Ширина поясу 10 см (в готовому вигляді 4 см).
Сукня вийшла зручною і протягом всього свята Софійка виглядала так само гарно, як і на початку.                          

4 коментарі:

  1. Наталочка, сукня вийшла пречудова,i Софiйка в нiй, немов маленька принцеса,-дуже гарна в тебе донечка(та й синочок нiвроку:))
    А ще хочу привiтати тебе i всю твою родину з наступаючим Новим Роком i Рiздвом! Нехай вдача та щастя анi на крок не вiдходять вiд вас, i збудуться всi творчi задумки i найшаленiшi мрії)))

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже гарненька Фея !!! І колір сукні супер!
    Чомусь останнім часом люблю такі відтінки :)
    Зі Святами!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Очень красиво! Вы - большая умница! Удачи вам!!!

    ВідповістиВидалити

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...