25 січня 2012

Як купувати на ebay? МК

Останнім часом мене часто запитують як купувати на ebay, тому я і вирішила створити цей пост. Інформації на дану тему - повний інтернет, але ж я відповідатиму тим, хто читає саме мій блог і цікавиться моїм досвідом.
Отже, для того щоб придбати смужки чи ґудзики парою кліків, спочатку доведеться трішечки попрацювати. Діяти будемо за наступним планом:
  1. Створимо платіжну картку;
  2. Створимо рахунок (account) в платіжній системі PayPal;
  3. Прив'яжемо картку до рахунку PayPal;
  4. Створимо рахунок на ebay;
Розглянемо детально дії, що вимагає від рукодільниці кожен пункт плану.
1. Необхідно створити таку картку, котрою можна було б розраховуватися в інтернет. Ви можете прийти в будь-який банк і попросити співробітника задовольнити ваші вимоги. Якщо ви живете в невеличкому місті, співробітник (ця) банку скоріш за все перепитає: "Так, що конкретно вам необхідно?" Тут я натякаю на некомпетентність багатьох співробітників банків.
Тому напишу, що у мене ось така картка Visa Electron. Для спрощення вашого життя, ви можете піти в цей самий банк і зробити собі таку ж саму картку. Ось посилання, де можна знайти найближче відділення. Коли підете в банк візьміть з собою паспорт, ідентифікаційний код та, про всяк випадок, роздрукуйте цю сторінку з інтернету. Після отримання картки не забудьте покласти на рахунок трішки коштів. Скоро ви зможете їх витратити.

2. Привітайте себе, ви молодець. У вас в руках вікно у світ. Вже на даному етапі ви можете купити тканину на http://www.fabricshack.com/ або замовити пару номерів Ottobre. Відчуваєте як спрощується ваше життя?  
Перейдемо до створення рахунку на PayPal. Далі знадобиться знання англійської мови або вміння користуватися google перекладачем
Вгорі на головній сторінці знаходимо напис Sign up. Вибираємо країну "Ukraine" та мову "російську", далі все простіше, бо вже знайомою мовою. Уважно заповніть всі запропоновані поля та створіть рахунок. 

3. Важливий момент! Після того, як ви створили рахунок, треба прив'язати вашу картку до платіжної системи. Для цього заходимо в свій рахунок і справа знаходимо напис "Подключить и подтвердить мою дебетовую или кредитную карту", клікаємо, заповнюємо запропоновані поля. Чекаємо на підтвердження про підключення картки. Це може зайняти деякий час, навіть, кілька днів.

4. Створимо рахунок на ebay. Знайдіть напис Register або перейдіть за посиланням. Користуйтеся перекладачем заповнюючи поля. Будьте уважні. Після заповнення всіх даних вам на емейл прийде лист підтвердження, тисніть на посилання з листа.

Введіть в полі Email address свій e-mail, а в полі What’s your confirmation code, той код, що прийшов Вам в email.

Після цього у вас відкриється сторінка, де треба натиснути кнопку Sign up for PayPal – так ви зв'яжете ваш Pay Pal рахунок з вашим ebay рахунком. Все! Можна купувати!

Декілька порад користувачам ebay
  1. Припустимо, що ви хочете купити ґудзики.  В поле пошуку введіть пошукове слово англійською мовою (buttons), виберіть категорію CRAFTS. Тисніть SEARCH;
  2. Очі розбігаються від розмаїття запропонованого скарбу. Увага!
  3. Зліва і трохи нижче є меню, де вас можуть зацікавити такі опції як free shipping (безкоштовна доставка) та location worldwide (відправляють по всьому світу (виправлено на: продавець знаходиться будь-де в світі));
  4. Якщо ви приймаєте участь в аукціоні, будьте уважні! Кожного разу, як ви  щось тиснете впевніться, що доставка вам по кишені і підвищена ставка теж.  Повірте, вони вас задовбають емейлами, якщо ви замовите якусь штукенцію, а потім передумаєте її купувати. Це ціла епопея відмовитися від товару.
  5. Перевіряйте чи є доставка в Україну. Якщо немає, то в полі Shipping буде ось такий напис "Not Available to Ukraine";
  6. Користуйтеся перекладачем, якщо не впевнені, що мається на увазі.
  7. Вгорі зправа в меню є кнопка My eBay. Це ваша ebay домівка. Там знаходиться інформація про всі ваші замовлення та покупки. 
  8. Не забувайте залишати відгуки після отримання товару.
Приємних вам покупок та успіхів у творчості!

Якщо у вас виникнуть питання з приводу еbay, не зволікайте, звертайтеся до мене. Чим зможу, допоможу.

17 коментарів:

  1. Як би ще повернути гроші за не надіслане...

    ВідповістиВидалити
  2. ...або проконтролювати укрпочту, а то посылки через одну приходять(((

    ВідповістиВидалити
  3. Спасибо за МК! Я вот только собралась карточку делать. уж очень хочется тканьки американские прикупить)))

    ВідповістиВидалити
  4. Judit, у мене таких ситуацій поки що не траплялося. Я завжди вибираю top-rated seller - продавця з 99% позитивних відгуків. Один раз мені посилка дуже довго йшла 2 місяці, я їх задовбала емейлами, все надіслали.
    LaNya, Укрпошту теж можна контролювати, приходити і питати де мої посилки давати їм номери відправлення (їх зобов'язані прислати продавці), вимагати, писати скарги.
    У мене, правду скажу, відділення Укрпошти зразкове. Раз я відправила посилку і вона довго не доходила до адресата, я пішла у своє відділення , просто словами розповіла що і як. Написала адресу отримувача і коли відправляла. Через день дівчинка забрала свою посилку. Виявилось, що відділення адресата просто посилочку зажало. А через мою скаргу вона чарівним чином знайшлася.

    А ще зізнаюся, що у мене присутня якась дитяча віра в Пошту, Медицину та Міліцію.

    ВідповістиВидалити
  5. Наталі, впізнаю нашу ситуацію :)) До речі, після того випадку до мене почали уважніше ставитися, завжди порадять як краще, дівчина, яка займається посилками навіть дала свій мобільний, щоб у разі чогось можна було їй зателефонувати, так що безвихідних ситуацій не буває :)) За пост дякую, дуже корисна інформація, тепер може і наважуся на самостійні закупи :))

    ВідповістиВидалити
  6. Власне під час написання цього повідомлення я думала про тебе і ще про свою куму ;)

    ВідповістиВидалити
  7. Наталка дуже цінне повідомлення, дякую що знайшла час для такої роботи))))

    ВідповістиВидалити
  8. Наталі, ще питаннячко... На яку максимальну суму можна зробити замовлення, щоб на таможні не виникло проблем?

    ВідповістиВидалити
  9. на 200 евро точно можна. Здається з нового року ця сума збільшилася, але я не впевнена, що закон вступив у силу.

    ВідповістиВидалити
  10. Дякую за інформацію, дуже корисно і пізнавально!
    Скажіть, а можна обєднати в одній покупці товари від різних покупців, чи все ж дешевша доставка буде, коли обирати в одного продавця)))

    Буде, вдячна за відповідь!

    ВідповістиВидалити
  11. Canadiya, але ж покупці між собою не знайомі. Ebay - це скупчення багатьох продавців і у кожного свої умови оплати і доставки. Хтось згоден чекати тиждень поки ви оплатите і надішле вам товар бескоштовно, а хтось хоче, щоб оплату було здійснено негайно і хоче додаткові гроші на поштові витрати. Оплачувати все бажане ви можете окремо, а можете і разом, а гроші підуть до різних покупців, якщо товар у різних покупців замовлено. У вашому профілі треба відмітити галочками, те за що ви хочете заплатити саме зараз

    ВідповістиВидалити
  12. Дуже дякую, за підказку) Ви мене дуже виручили своєю інформацією! А, чи є якась мінімальна чи максимальна сума, на яку потрібно набрати товар! Я. в одного покупця читала, якщо набрати більше ніж на 60дол, то доставк абезкоштовна)))

    Ще, б знати, які ті продавці... щоб обрати нормального, і в нього все, що треба купити!

    Я, вже оформила картку сьогодні, тож уже руки чешуться, щось купити... але дуже страшно, щоб не обманули, ну і щоб я справді обрала якісні товари за доступними цінами! Це, я про сркаптовари!


    ДЯКУЮ!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ага. ще одне важливе запитання! Свої дані, призвіще, імя.. заповнювати кирилицею, чи латиною, бо ж на це імя, і адресу мені відсилатимуть посилку?
      Дякую!

      Видалити
    2. Рада допомогти. У кожного продавця свої умови і ти абсолютно правильно робиш, що уважно їх читаєш. Якщо навпроти продавця стоїть позначка Top rated seller, то можна спокійно у нього купувати. Якщо у продавця багато відгуків і 98% з них позитивні, то теж можна купувати.

      Як на мою думку, то набір товару на 60$ за безкоштовну доставку - це забагато, шукай щось вигідніше.

      Дані свої заповнювати латиною. А на пейпелі ім'я писати так, як написано на картці. Успіхів.
      І почніть з невеличкої суми ;)

      Видалити
    3. Щиро вдячна за вашу допомогу)

      Видалити

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...