25 листопада 2010

Майстер-клас "Бостонський блок"

Блукаючи просторами інету якось я натрапила на одну цікаву ідею в печворці. Ідея полягає в тому, щоби спочатку зшивати клаптики, а вже потім кроїти необхідну форму та розмір. Це дозволяє значно здрібнити деталі блоку і збільшити точність крою. Отже пропоную вашій увазі майстер-клас "Бостонський блок". Так називається, власне, і не блок зовсім, а лішень його елемент  - квадратик, що складається з трьох прямокутних трикутничків: одного великого і двох маленьких. Блок може бути виконано з використанням двох або трьох кольорів.


23 листопада 2010

Їсти, шити, любити

Ігор з Софійкою повертаються з Німеччини, вони їдуть вже 2 дні і їхати їм іще день. А ми з Орестом тим часом сидимо вдома, годуємося піцою і суші на замовлення і шиємо весь вільний від їжі та сну час. Давно у мене такого зопойного шиття не було.
Ось три нові блоки. Сподіваюся в четвер нарешті дійти до своїх курсів печворку. Я пропустила вже 3 заняття, навчаюся практично заочно :)
 Ось так виглядають всі мої блоки разом. Мені дуже подобається те, що виходить

09 листопада 2010

Нові блоки

Сьогодні покажу блоки, що я зшила на курсах. Спочатку у мене був план зшити велику превелику ковдру на наше ліжко, але в процесі я передумала. Розкажу чому. По-перше, треба зробити 72 блоки 23X23 см, - а на це, в рамках курсу, явно немає часу. Все ж таки я спочатку мама, а вже потім творча натура. По-друге, я роблю досить помилок для такої великої роботи. По-третє, я бачу цю велику ковдру не з різних за темою блоків, в все ж таки цілісною зрілою роботою. Щоб створити таку роботу потрібен досвід і час. Є ще й четверта причина - мені потрібна невеличка ковдрочка - її можна буде брати з собою в подорожі.

Чохол для ноутбука був подарунком на День народження Ігорю. Я замучилась квілтити "в канавку" (простібувати в шов), а потім виявилося, що треба було зробити довжину стібка більошою (до 4 мм) і шити спеціальною монониткою. Добре, що я пішла на курси - дуже багато корисної інформації.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...